Furulya

A furulya az a hangszer, amelyikkel majdnem mindenki kapcsolatba kerül. Köszönheti ezt könnyű kezelhetőségének s - a többi hangszerhez képest - elérhető árának. Nem kell rendszeresen sok ezer forintot költeni fúvókára (nádra) vagy húrra. Ezen kívül a furulya csak századannyiba kerül, mint egy másik komolyzenei hangszer. Alapfokú muzsikálásra műanyagból készült furulya használatos, többségében Yamaha, vagy Aulos gyártmány. Ezeknél olcsóbb, kevésbé ismert márkájú furulya nem ajánlott.


Az igényesebb tanuláshoz, tanításhoz már kezdetben is jobb a fából készült furulya. Nemcsak természetes anyaga, hanem minőségi hangzása miatt is. Fogásrendszere lehet német, vagy barokk. Professzionális szintű muzsikáláshoz fából készült hangszert - juhar, cseresznye, körte, ében, rózsafa, stb., használnak, melyek természetesen drágábbak is.
A furulya család tagjai: szopraninó, szoprán, alt, tenor, basszus, és a félig furulyához, félig fuvolához tartozó fife (ejtsd: fájf). Néhány fuvola tanár a növendékeit fife-val tanítja a fuvola tanítás megkezdése előtt.

A Victoria hangszerüzletben a Yamaha furulya és az Aulos furulya minden típusát megtalálja. A hangszerbolt emellett a magas szintű igényeket is kielégítő Mollenhauer, Schneider, Moeck, stb. márkát is forgalmaz.

A hangszeren kívül mire lehet még szüksége:

vissza a lap tetejére