Klarinét, Szaxofon

A klarinét a legsokoldalúbb fúvós hangszer. Megtaláljuk a szimfonikus zenekarokban, a fúvós zenekarokban, a könnyűzenében, és a cigányzenében is meghatározó szerepe van. A XVIII. században alkotta meg J. Ch. Denner, A Th. Böhm által a XIX. század közepén készített billentyűzetű és furatú változat az 1950-es években terjedt el Magyarországon. Német nyelvterületen máig az un. német rendszerű klarinétot részesítik előnyben. A hangszer teste általában trópusi fából (grenadill) készül, tanuló modellek műanyagból. A klarinét fúvóka legtöbbször ebonitból. Megszólaltatásához fúvókára erősített nád szükséges.

A klarinét fajtái: A -, B -, C -, Esz-hangolású klarinét, basszetkürt (F-hangolású), altklarinét (Esz-hangolású), basszusklarinét (B-hangolású), kontrabasszusklarinét (B-hangolású). Legelterjedtebb a B-hangolású változata.


Zeneiskoláknak a Yamaha vagy Buffet cégek tanuló modelljeit ajánljuk.

Újdonság haladóknak a kiváló minőségű, két év gyári garanciával forgalmazott, Adler B klarinét. A nagy múltú, 120 éven keresztül csak német rendszerű klarinétot gyártó üzem, 2010-ben nagy sikerrel megalkotta első Böhm rendszerű hangszerét, és a Victoria hangszerüzletben klarinét kiállításon bemutatta. A Buffet Crampon cég és a Yamaha cég teljes klarinét választékát is kínáljuk.

A szaxofon feltalálója Adolph Sax volt a XIX. században. Fajtái: szoprán szaxofon (B-hangolású), alt szaxofon (Esz-hangolású), tenor szaxofon (B-hangolású), bariton szaxofon (B-hangolású).

A Vandoren, Yamaha, Amati és Selmer fúvóka gazdag választékából hangszerüzletünkben választhatja ki hangszere számára a legmegfelelőbbet. Vandoren klarinét nád, Vandoren szaxofon nád teljes választéka mellett Rico, Steuer, Glotin, stb. nádat is forgalmazunk.

Mire lehet szüksége egy jó hangszeren kívül?

vissza a lap tetejére