Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Digitális zongora, zongora, pianínó

A zongora a legelterjedtebb hangszer a világon. Legtöbben zongorával kezdik zenei tanulmányaikat, de bármilyen más hangszeren tanulnak is, zongorázni kötelező, mivel a többszólamú és az akkordikus hallás csak billentyűs hangszeres játékkal fejlődhet ki. Évszázadok óta a legtöbb művet erre a hangszerre komponálják. A zongora kistestvére a pianínó, amely kisebb helyet igényel a lakásban, ugyanakkor a billentyűk száma és nagysága azonos a nagyzongoráéval. Billentése és hangzása hasonló. A hagyományos akusztikus zongorát, pianínót egyre gyakrabban helyettesítik digitális (elektromos) zongorával. Sok előnyös tulajdonsága mellett a klasszikus zenében mégsem helyettesítheti teljes körűen.

Cégünk a Yamaha hangversenyzongorák és pianínók márkaképviselete. Több nagyhírű zenei intézmény is a Victoria Music Hangszerszaküzletben vásárolt zongorákat használja. Ezen a márkán felül egyéb ismert zongorakészítők hangszereit is forgalmazzuk pl. August Förster.

Fény utcai hangszerboltunkban a billentyűs hangszerek családjához tartozó más hangszereket is forgalmazunk nagy múltú világhírű gyártóktól (Neupert, Bizzi, Schiedmayer, stb). Például csembaló, cseleszta, spinét, elektromos templomi orgona.

Egy zongorista nem nélkülözheti a következőket:

Hangszerszaküzletünkben ügyfeleinknek lehetősége nyílik a legfontosabb billentyűs hangszerek között válogatni és kipróbálni ezeket: digitális zongora, szintetizátor és midi billentyűzet. De kinek melyiket érdemes választani?

Digitális zongora a legjobb választás azok számára, akik zongorát szeretnének otthonukban, de a hagyományos zongora vagy akár a pianínó sem fér be a szobájukba. Ilyenkor megoldás lehet a digitális zongora, amely elérhetővé teszi a zongoratanulást. A digitális zongorák kalapácsmechanikás hangszerek, teljes klaviatúrával, azaz 88 billentyűvel rendelkeznek, mind billentésben és hangterjedelemben az akusztikus pianínókat hivatottak helyettesíteni. A tiszta hangzás és az akusztikus hangszerekhez hasonló billentés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a tanuló jól elsajátítsa a hangszeren történő játékot. A digitális zongora előnyei az akusztikus zongorával szemben: praktikus méretű, könnyen szállítható, halkítható illetve fejhallgatóval is használható, nem kell rendszeresen felhangolni. A kiválasztott hangszínnel a különböző korok és helyek hangulatát tudjuk megidézni, akár egy barokk kastélyban megszólaló csembalót vagy egy templomban megszólaló orgonát. A Victoria Music hangszerszaküzlet Yamaha és Roland márkaképviselet. Ezen kívül Korg és egyéb gyártmányokat is talál a belépő kategóriás hangszerektől a profi modellekig.

Ön turnézó előadóművész vagy hobbizenész? Több zenei irányvonalat is képvisel és fontos a sokszínűség? Ha igen a válasz, akkor a legjobb választás a szintetizátor, más néven a kíséretautomatikás billentyűs hangszer. A több száz féle hangszín és sokféle aláfestő kíséret variációiból eredően rendkívül sok lehetőség kínálkozik mind a kezdő, mind a profi zenészek számára az élményszerű zenéléshez. Ebből a hangszertípusból elsősorban a Yamaha márkájú szintetizátorokat kínáljuk ügyfeleinknek.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a home stúdiók illetve az otthoni zeneszerzés, zeneszerkesztés. Így egyre fontosabbá vált a könnyű, mobilis, multifunkcionális midi billentyűzet. Amatőröknek hobbi céljából és profibbaknak zeneszerzéshez is kiváló eszközök. Elsősorban Roland és Korg midi billentyűzeteket ajánlunk.