Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Fúvós tartozék

Klarinét nád, szaxofon nád, fúvóka, oboanád, fagott nád, nádkészítő eszköz, S-cső, rézfúvós fúvóka és szordínó, egyéb fúvós kiegészítő

Egy klarinét, vagy szaxofon boldog tulajdonosa, miután megvásárolta a kedvére való hangszert, a hozzá leginkább illő fúvókát is meg kell találnia.
Vandoren, Yamaha, Selmer és Amati fúvóka a legkedveltebb a magyar klarinétosok és szaxofonosok körében.
Próbaszobánkban törzsvásárlóink kipróbálhatják, kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb klarinét fúvókát vagy szaxofon fúvókát. Segítünk megtalálni az igazit!

Ezután következik a fúvókához és a hangszerhez leginkább illő nád megtalálása. A Vandoren és Rico nádak teljes kínálatát forgalmazzuk. Egyéb márkákat is talál nálunk: Steuer, Glotin, stb. nádat is.

Végül a nádat egy megfelelő szorítóval a fúvókához kell erősíteni és a sérüléstől kupakkal kell megvédeni.
Erre szolgál a Vandoren, BG, Selmer, Rico és egyéb gyártók sokféle igényt kielégítő terméke.
A szorító és kupak készülhet fémből, műanyagból, bőrből. Lehet nikkel, ezüstözött vagy aranyozott.

A nád igazításához, beállításához nádvágót, nádcsiszolókat, kést használunk. A nádat önállóan készítő, vállalkozó kedvű klarinétosok számára csőnádat és az ennek elkészítéséhez szükséges szerszámokat is biztosítjuk.

A klarinét, vagy a szaxofon fúvókáját és a játékos fogát is védi a különféle vastagságú, fúvókára ragasztható "fogvédő/ fúvókavédő"( BG, Vandoren, stb.).

Válasszon nádtokot, mely készül fából vagy elegáns bőrborítással vagy jó minőségű műanyagból.
Az egészséges testtartást segítik a nyakba akasztható hevederek.

Az oboisták és fagottosok egész pályafutását végigkíséri a nádkészítés problémája. Számukra mindennapi téma: milyen nádon fújjak? Ha találnak vagy készítenek egy jót, rögtön felmerül a kérdés: meddig őrzi meg minőségét, mikor fog megváltozni? Egy-két nap, egy hét?” Nyugodtan állíthatjuk, hogy a hangszeres teljesítményt rendkívüli mértékben meghatározza a nád minősége. Manapság lényegesen könnyebb helyzetben vannak már a muzsikusok az elődeikhez képest, mert több jó hírű, nádanyagot és azok előállításához szükséges eszközt gyártó cég termékei közül válogathatnak.

A Victoria hangszerbolt egyik fő feladatának tekinti, hogy a világ legelismertebb cégeinek (Glotin, Rigotti, Alliaud, Victoria, stb.) termékeit a lehető legszélesebb választékkal bemutassa és hozzáférhetővé tegye. Kész nád mellett árusítunk nádat csőben, illetve félig feldolgozott állapotban (gyalulva, formázva) is. Lehetőséget adunk, hogy üzletünkben válogathasson a nádanyagok közül átmérő, vastagság és forma szerint is. Csak a bőség zavara okozhat fejtörést.

A Victoria nádak – cégünk saját termékei - tanulók és profi muzsikusok számára készülnek, többféle erősségben. Oboa nád és fagott nád mellett természetesen készítünk nádat angolkürtre, oboa d’amore-ra és kontrafagottra is.

A jó nád nagy kincs, ezért megfelelően biztonságos nádtokba kell helyeznünk. A nádtok igen gazdag választékát kínáljuk. Készülhet fából, bőr- vagy selyemborítással. Lehet befektethető vagy rugós rendszerű; három, vagy akár ötven nád részére.

Szaküzletünkben a nádkészítéshez minden szükséges eszközt, szerszámot megvásárolhat: faragókés, nyelv, levágó tőke, cérna, stift, dorni, halbőr, drót, harmadoló, előgyalu, belső gyalu, külső gyalu, vastagságmérő, sűrűségmérő, formavágó, és még sok egyéb.

Ha problémája, kérdése van a nádakkal, vagy azok faragásával kapcsolatban, kérdezzen személyesen vagy e-mailben, cégünk vezetője –Kollár Béla oboaművész- készséggel segít az érdeklődőknek!

Az S-cső igen fontos tartozék, mert ez köti össze a nádat a hangszer testével. Ezért meghatározó szerepe van az intonáció, kiegyenlítettség és hangszín tekintetében. Válassza ki a megfelelő fagott, angolkürt vagy oboa d’amore S-csövet hangszerboltunkban.

Victoria nádakról és nádkészítő eszközökről bővebb információt talál a Saját termék menüpontban.
Ne feledkezzen meg a helyes testtartást és kényelmes muzsikálást biztosító megfelelő heveder kiválasztásáról.

A rézfúvós hangszercsalád tagjainak: trombita, vadászkürt, harsona, tuba, tenorkürt, baritonkürt, szuzafon elengedhetetlen tartozéka a fúvóka és a szordínó. Ismert gyártóktól sokféle típust kínálunk: A&S, Bach, Yamaha, Dennis Wick, Tom Crown, Humes & Berg, stb.

Mit tanácsolhatunk még a hangszerekhez?