Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Fuvola

Hangszerüzletünk vevői leggyakrabban Yamaha, Trevor James, Muramatsu, Pearl, Hammig márkájú fuvolát keresik. Próbaszobánkban kipróbálhatja, összehasonlíthatja a különféle fuvola modelleket.  Forgalmazunk új és használt hangszert is. A Fény utcai Victoria Music hangszerész műhelyében szakszerű beállítást, javítást végzünk.

Hangszerkölcsönzéssel is foglalkozunk!

Kinek milyen hangszert ajánlunk?

„Egy jó hangszerválasztás fél siker a zenetanulás során”

Kezdőknek zárt mechanikájú, Yamaha vagy Trevor James fuvola a javaslatunk. Létezik ezeknél szerényebb minőségű, különféle márkanévvel ellátott fuvola is. Kisiskolásoknak, akiknek a karja még nem nőtt meg eléggé, úgynevezett kanyarfejes fuvolával kezdik tanulmányaikat. Haladók és művészek számára inkább a nyitott mechanikájú és esetleg H lábbal is ellátott fuvola az ajánlatunk.
Yamaha és Hammig piccolók a legkeresettebbek.

 

Mire lehet szüksége egy jó hangszeren kívül?

A fuvola a szimfonikus zenekar legfürgébb fúvós hangszere, hangszíne változatos, felhangokban gazdag. Zeneiskolákban ez a legkedveltebb fafúvós. Ősi hangszer, régen kizárólag fából készült, sokat tökéletesedett, majd a XIX. században Theobald Böhm fejlesztette ki azt a változatát, mely a későbbiek folyamán lényegét tekintve nem sokat módosult. Ekkor jelent meg a fémtestű fuvola, mely a XX. század második felére általánossá vált. Függetlenül, milyen anyagból készül, a fafúvósok családjának tagja. Az igazán profi hangszereket ezüstből és aranyból is készítik. De nem tűnt el a varázslatos hangszínű fatestű fuvola sem. A fuvola mechanikája lehet zárt vagy nyitott (gyűrűs).
Hangterjedelme általában egyvonalas C-től indul, de a profi modelleken már alsó H is van, ezt hívjuk H lábas fuvolának.

A fuvola tanítást az első évben fife-val kezdik több helyen. Ez műanyagból készült „mini fuvola”. Teste a furulyához, szájrésze a fuvolához hasonlít.

A fuvola család tagjai még: a piccolo, az alt fuvola és a basszus fuvola.