Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Füldugó, dobverő

A szaküzletünkben található speciális füldugókat különféle élethelyzetekre fejlesztették ki. Alkalmazási területük többek között muzsikusoknak zenekarban, koncert látogatóknak kellemetlenül hangos előadáshoz, hétvégi úszáshoz vagy alváshoz, motorozáshoz, házimunkához, stb.

Speciális szűrőjüknek és kényelmes kialakításuknak köszönhetően az adott élethelyzetre nyújtanak megoldást. Megóvják a hallásért felelős szerveket az idő előtti romlástól, ezzel a halláskárosodás megelőzhető! Megfelelő tisztítással több évig viselhetők.

Dobverő

A dobosok elengedhetetlen eszköze, párban árusítjuk az Artbeat, Vic Firth, Basix és egyéb gyártók kínálatából. A helyes verő kiválasztásához először a megfelelő fafajtát kell megtalálnunk. 
A juhar dobverő könnyű és rugalmas. Ez a fafajta remek energiaelnyelő képességű, így kevésbé érezni az ütések erejét. A hickory jellemzője a keménysége. Az egyik legelterjedtebb faanyag, kiváló energiaelnyeléssel és rugalmassággal.  A tölgy nagy sűrűségű fafajta. Erős, nehezen törik, viszont az ütések rezgéseit nagy mértékben lehet a tenyérben érezni, mert mérsékelt az energiaelnyelő tulajdonsága. A gyertyán dobverők, amelyek kitűnő rugalmassággal rendelkeznek, könnyűek, inkább puha anyagúak, ezért könnyen törhetnek.

A verő feje lehet fából vagy műanyagból. A fa fejű verők végei könnyebben lepattanhatnak, ha nem megfelelően használjuk őket. A műanyag fej előnye, hogy a cintányér hangja tisztább, csengőbben szólal meg, és a verő visszapattanása is jobb, könnyedebb lesz. Elektromos dobokon célszerű műanyag fejű verővel játszani, mivel a fa verők feje könnyen szálkásra törik, és így felsértheti a dobokat, bőröket.

A dobverőknél három fő erősségi típust különböztetünk meg: 7A – mely vékony, könnyű verő- lágyabb hangot ad a dobon. 5A – a leggyakoribb típus- közepes vastagsága lehetővé teszi a halk és az erőteljesebb játékot is. A „B” széria (2B,5B) vastagabb az átlagnál, hangosabb, testesebb játékra alkalmas.

Karmesterpálca

A karmesterpálcával irányítja a karmester a szimfonikus zenekart. A karmesterpálca markolatból és szárból áll, melyeknek hosszát milliméterben/inch-ben, súlyát grammban adják meg. Fából, karbonszálból vagy üvegszálból készült, szára natúr vagy fehér, az ébenfából készült fekete színű. Pálca választásnál figyeljünk arra, hogy a markolat kényelmes legyen, mely készülhet akác, cseresznye, dió, stb. fafajtákból, különféle formában. Kínálunk karmesteri pálcáinkhoz pálcatokokat fából, vagy műanyagból, és táskát több karmesterpálca hordozásához, tárolásához, amelyekben biztonsággal tárolhatja és szállíthatja azokat.

Musicgraf

5 kottavonalat húzó toll, mellyel gyorsan feljegyezhetjük a fejünkben lévő dallamot, és praktikusan tárolhatjuk tokjában, vagy nyakba akasztva, megoldhatja a kottalapozás gondját.
Részletes ismertető: http://www.musicgraf.hu/hu/