Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Furulya

A Victoria Music hangszerüzlet a Yamaha, Aulos, Mollenhauer, Moeck, stb. gyártók teljes furulya típusválasztékát  kínálja tanulóknak és profiknak egyaránt. Műanyagból vagy fából, német vagy barokk fogással. Szoprán, alt, tenor és basszus furulya igényesebb változatait próbaszobánkban nyugodt körülmények között kipróbálhatja, összehasonlíthatja.

Ezt követheti a kotta és a szükséges és hasznos kiegészítők megvásárlása. A helyes testtartás érdekében kottához szükséges a kottaállvány és az erre csíptethető, kellő megvilágítást adó lámpa. Fújás után fontos tartozék a hangszer belsejét tisztító kefe.

Kinek milyen furulyát ajánlunk?

„Egy jó hangszerválasztás fél siker a zenetanulás során”

Kezdőknek jó minőségű, szép hangú természetes anyagból, azaz fából készült furulya az igényes megoldás. De természetesen az igen elterjedt műanyag furulyákat is sokféle típusban és minőségben kínáljuk.

A hangszeren kívül mire lehet még szüksége:

A furulya az a hangszer, amelyikkel majdnem mindenki kapcsolatba kerül. Köszönheti ezt könnyű kezelhetőségének s - a többi hangszerhez képest - elérhető árának, hiszen a furulya csak századannyiba kerül, mint egy másik komolyzenei hangszer és nem kell rendszeresen sok ezer forintot költeni fúvókára (nádra) vagy húrra. Alapfokú muzsikálásra műanyagból készült furulya használatos, többségében Yamaha, vagy Aulos gyártmány. Ezeknél alacsonyabb árú, kevésbé ismert márkájú furulya nem ajánlott.

Az igényesebb tanuláshoz, tanításhoz már kezdetben is jobb a fából készült furulya. Nemcsak természetes anyaga, hanem minőségi hangzása miatt is. Fogásrendszere lehet német, vagy barokk. Professzionális szintű muzsikáláshoz fából készült hangszert - juhar, cseresznye, körte, ében, rózsafa, stb.- használnak, melyek a hangja természetesebb, nemesebb.

A furulya család tagjai: szopraninó, szoprán, alt, tenor, basszus, és a félig furulyához, félig fuvolához tartozó fife (ejtsd: fájf). Néhány fuvola tanár a növendékeit fife-fal tanítja a fuvola tanítás megkezdése előtt.