Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Hangszertok

Hangszertok, huzat, egyéb tok

Hangszerünk minőségének megőrzéséhez tokra vagy huzatra van szükségünk. A hangszert szállítás és tárolás közben is védeni kell a külső hatásoktól, ilyen lehet a nagy hőmérséklet ingadozás, a páratartalom változás, a por, az esetleges külső behatások. Egy sérült hangszer bizonyos esetekben a legszakszerűbben végzett javítás ellenére sem nyeri vissza eredeti hangminőségét, vagy üzembiztonságát. Ezért kell gondosan kiválasztani a szállítási szokásoknak legmegfelelőbb tokot. Ne az ár alapján döntsünk!

Hangszertok sokféle anyagból, formában és színben készül. Lehetnek benne vagy rajta hasznos zsebek, rekeszek a kotta vagy a hangszertartozék számára. A hangszertok lehet huzattal egybeépített, vagy anélküli. A nagy hangszerek tokja súlyos, ezért számukra gyártanak a keménytok mellett elegendő biztonságot adó vastagon bélelt huzatot is. A legtöbb hangszertok ma már nem csak kézben vihető, hanem vállon és háton is. Nagyobb hangszerekhez kerekekkel ellátott gurítható tok is készül.
Az igényesebb huzatok vízállóak.

A legnagyobb biztonságot az üvegszálas és szénszálas (karbon) tokok nyújtják, melyek lényegesen kisebb súlyúak, mint a hagyományos tokok, ami szintén fontos szempont lehet. A tartozékok számára is ugyanúgy készülnek tokok, például: kottaállványhoz, vonóhoz, fúvókához.

Klasszikus és elektromos gitárokhoz választhat tokot többféle kivitelben és színben illetve vastagon bélelt huzatot. A szintetizátorokhoz pedig szállítóhuzatot.

A Victoria hangszerboltban forgalmazott márkák közül néhány: Gewa, BAM, Roco, Orly, Negri, Victoria.