Üzletünk nyitvatartása: H-P: 10.00-18.00, Szo: 10.00-13.00

Kérdése van? Hívjon minket! 06-1/316-01-00

 

Világzene

A világzene gyűjtőnév azokra a zenei stílusokra jellemző, amelyek sem a klasszikus, sem a könnyűzenébe nem illeszthetők be, és akár népzenei eredetűek is lehetnek. Az adott kultúrkör hagyományos zenéje ezekkel a különleges hangszerekkel kel életre. A világzenei hangszerek alkalmasak egy különleges hangulat megteremtésére, zeneterápiás célra, aláfestő vagy kísérő zene megszólaltatására. Ezeknek a hangszereknek eredeténél csak a kinézetük és a hangzásviláguk izgalmasabb.

Különböző méretű és díszítettségű Dél-Amerikából származó esőbot elővarázsolhatja a szemerkélő esőt vagy az őserdei záport. Az óceándob felidézi az óceán morajlását, hullámzást. A különféle dobok megidézik az őserdei szertartások hangulatát: konga, bongó, cajon, darbuka, djemble, csörgők, stb.

A didgeridoo egy igazán egzotikus választás a fúvós hangszerek világában jártas zenészek számára. Megfújása nem egyszerű, de hangja rendkívül egyedi. Megszólaltatásának módja alapján a rézfúvós hangszerek családjába tartozik, függetlenül attól, hogy leggyakrabban fából készül.

A kalimba, más néven hüvelykzongora afrikai eredetű hangszer. Leggyakrabban hangulatkeltésre, zeneterápiás célra használják. A spanyol flamenco hangulatát idézi a kasztanyett.

Vadonatúj világzenei hanszereink, melyeket a terápiás zene világában is előszeretettel alkalmaznak:

- koshi (szélharang)

- acél nyelvdob (tongue drum - a handpan kisebb változata)